Wim Kemps (65) treedt terug uit 'Diekirch'

Door ED-correspondent Geert van den Eijnden. zaterdag 14 februari 2009 | 02:47 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 17 februari 2009 | 12:22

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Een beeld uit Diekirch-Valkenswaard, een evenement waar 'Brabant trots op kan zijn', aldus scheidend voorzitter Wim Kemps.

Een beeld uit Diekirch-Valkenswaard, een evenement waar 'Brabant trots op kan zijn', aldus scheidend voorzitter Wim Kemps.

 

VALKENSWAARD - Dertig jaar was Wim Kemps uit Valkenswaard hét gezicht van de wielerklassieker Diekirch-Valkenswaard. Per 1 maart doet hij een stapje terug. Hij stopt als voorzitter van de organiserende Stichting Wieleractiviteiten Wim Kemps. Zijn opvolger wordt Johan Heijnemans uit Dommelen.

 Wim Kemps (65) was samen met André Markestijn in 1978 de initiatiefnemer van de toertocht Diekirch-Valkenswaard. Vanaf dat moment was hij het boegbeeld van de organisatie. In juni 1989 kwam de monsterrit te vallen onder de 'Stichting Wieleractiviteiten Wim Kemps', en Kemps werd zelf voorzitter. De scheidende voorzitter: "Diekirch-Valkenswaard is voortaan een evenement waar Brabant trots op kan zijn." 


De nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur wordt Johan Heijnemans. Hij maakt al twaalfenhalf jaar deel uit van de organisatie. 


Tijdens een bijeenkomst voor de zeventig medewerkers van de stichting is het nieuwe bestuur en de nieuwe organisatie gepresenteerd. Er komt een vijfhoofdig bestuur, met dochter Anne-Marie Kemps als secretaris, met daaronder elf commissies. Dit jaar wordt gebruikt om de nieuwe organisatie gestalte te geven. "En daarna komen we zeker met nieuwe initiatieven", zei Henk van Dooren, de man die de nieuwe opzet presenteerde. Hij wees daarbij onder meer op de mogelijkheid te komen tot een wieleravondvierdaagse.