'Weide niet opofferen voor de golf'


door Judith de Roy. vrijdag 27 februari 2009 | 02:47 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 27 februari 2009 | 19:45

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

 

VALKENSWAARD - Handen af van de ligweide bij zwembad De Wedert. Dat zegt H& G-voorman Theo Geldens in reactie op de concept-ruimtelijke visie voor sportpark Den Dries. Daarin staat onder meer dat een deel van de ligweide wordt 'opgeofferd' om daar twee golfholes neer te leggen.

 Geldens vindt dat onacceptabel. "De ligweide is op drukke dagen nu al te klein." Hij gaat zich verzetten. 


Dat er ook nog eens een fors deel van de weide afgaat om voor golfers twee holes neer te leggen zodat zij 'een sport kunnen beoefenen die voor velen onbetaalbaar is', vindt Geldens onverteerbaar. 


Hij benadrukt dat er niks mis is met golf en dat Valkenswaard zeker moet proberen om beoefening van deze sport binnen de gemeente mogelijk te houden. Waar de golfclub de holes die ze volgens de conceptvisie moet opgeven, gecompenseerd zou kunnen krijgen, weet de H&G-voorman (nog) niet. Volgens het college is er straks nog zo'n 7300 vierkante meter aan ligweide over. Uit 'haar' onderzoek blijkt dat een ligweide van die omvang in de periode 2004 tot en met 2008 op slechts zes dagen te klein was geweest. 


Het college gaat er van uit dat de verkleinde ligweide 2200 bezoekers kan herbergen. De gemeente verhuurt het binnenbad aan zwemscholen en verenigingen. In het buitenbad wordt in de warme maanden vrij gezwommen. Zwemverenigingen Tempo en De Watervrienden en zwemschool Wedex waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.