Uitslagen Sportgala Valkenswaard

Tempozwemster Marit de Lau  is woensdagavond 3 april tijdens het Sportgala in De Hofnar in Valkenswaard sportvrouw van het jaar geworden.

De Tempo zwemster werd op de Brabantse Winterkampioenschappen  tweede op de 100mschoolslag, tweede op de 100m vlinderslag en derde op de 200m wisselslag. Brabants Kampioen werd zij tijdens de sprintkampioenschappen op de 50m vrijeslag en won verder op deze kampioenschappen zilver op de 50 m rug, zilver op de 50m vlinder en zilver op de 100m wisselslag. Tevens zwom zij Nederlandse toptijden tijdens de Nationale Speedo jaargang finale waar de 18 snelste minoren van Nederland het tegen elkaar opnemen. Zij veroverde hier twee bronzen medailles. Voor al deze prestaties ontving zij van de KNZB een bronzen prestatie medaille. Zij behoort bij de 10 beste zwemsters van Nederland in haar categorie. Samen werd zij gehuldigd met Mike van Herk die sportman van het jaar werd.  Deze Zwemmer uitkomend voor Eiffel Swimmers  PSV werd Nederlands kampioen 4x 200m vrijeslag, Nederlands kampioen op de 4x100m vrijeslag,  Nederlandskampioen op de 4x 100n wisselslag, Nederlands kampioen op de 4x 100m vrijeslag en Nederlands kampioen op de 4x100m wisselslag. Door deze prestaties zwemt Mike als 17 jarige mee met de oudere categorieën.
 

Casper Pipers van fietscross club Lion d'DOr werd voor de tweede keer Nederlandskampioen BMX Challenge boys 8 jaar. Voor deze prestatie werd hij uitverkozen als jeugdsporter 2012.
 

De jeugdgroep van de Valkenswaardse Rollerclub  mag zich sinds woensdagavond het jeugdsportteam 2012 noemen. Het team eindigde tijdens de Nederlandse Showkampioenschappen op de derde plaats. Met deze prestatie mocht het team deelnemen in Blanes aan de Europese kampioenschappen.

Maud Renders van Oranje Zwart en Frederique Matla van HC Den Bosch werden beide gekozen  tot sporttalent van het jaar. Beide dames werden door het NOC/NSF bestempeld als belofte vanwege hun verdiensten tijdens het Europees kampioenschap. De dames werden met het Nederlandse Hockey elftal onder 16 jaar Europeeskampioen. Sportploeg van het jaar werd Dommelen2 vanwege hun uitzonderlijke prestatie door de KNVB beker District Zuid voor reserve teams te winnen. Vanwege hun 65 jarig bestaan werd TWC de Kempen de sportverenigingen van het jaar en de prijs voor sportvrijwilliger ging naar Jouri, Trees en Jan van der Palen.


Pechsporter, sporter met beperking en senior sporter werden Demi Korstjens (Freestyle Holland) Robert Aarts(KIWANIS), en Theo Peters(AVV)  De winnaars kregen een wisseltrofee en een bord.