• Bestuur Sportraad Valkenswaard
    Bestuur Sportraad Valkenswaard

Sportraad Valkenswaard van start

[27-februari-2008] VALKENSWAARD - Sinds dinsdagavond 26 februari heeft Valkenswaard een Sportraad, als nieuw adviesorgaan voor de gemeente. Tot onafhankelijk voorzitter van het zevenkoppige gezelschap is benoemd Willem van Montfort uit Bergeijk.

 

In het bestuur zijn vertegenwoordigd de binnen- en buitensporten, de natte sporten en de overige georganiseerde sporten.
Voor de binnensporters heeft zitting genomen Rob Verhoeven (zaalvoetbal) en namens de buitensporten zijn dat Gerard Adams (hockey), John Ooms (voetbal) en Cor Smulders (golf). Vertegenwoordiger van de natte sporten is Jac Dielis (zwemmen).

De overige georganiseerde sporten worden vertegenwoordigd door Johan Heijnemans van Stichting Wieleractiviteiten Wim Kemps. Het bestuur zoekt nog aanvulling in de sector commerciële sporten en een sportdeskundige. Tijdens de oprichtingsbijeenkomst vormde vooral het onderdeel 'stemverhouding binnen de sportraad' een grote hobbel. Besloten is om organisaties tot honderd leden één stem te geven. Verenigingen met meer dan 100 leden krijgen twee stemmen. De aangesloten organisaties gaan contributie betalen naar rato van het aantal leden. De hoogte van de contributie wordt vastgesteld tijdens de eerste algemene ledenvergadering eind november. De eerste klus van de raad is vrijdag. Danis zijn eerste overleg met jumelagestad Tienen(B) over een sportuitwisseling.