Sportgala 2015

Als wethouder Sport schrijf ik uiteraard graag een voorwoord. Want sport ligt me na aan het hart en het doet me plezier om te zien dat velen in Valkenswaard intensief bezig zijn met sporten.

 

We hebben weer een mooi en sportief jaar achter de rug. Een jaar met spannende kampioenschappen, interne competities en vele trainingsuurtjes. Fijn om te zien dat met zoveel passie, en vaak met een stevige dosis concurrentie, wordt gesport in de gemeente Valkenswaard. Maar wat ook belangrijk is: sport verbroedert, sport werkt verbindend en sport is goed voor lichaam en geest. 

 

Bij de verenigingen en op de sportvelden zijn ook altijd veel vrijwilligers, op velerlei terreinen, actief. Hulde aan deze mensen die onmisbaar zijn voor de verenigingen. Verder wil ik de samenwerking met het platform gehandicapten niet onbenoemd laten. Mede dankzij deze samenwerking wordt gezorgd voor een eerlijke sport voor iedereen. Een prachtig initiatief waar we zeker mee door moeten gaan.

 

Valkenswaard is een gemeente met vele kampioenen. Ook 2014 kent weer vele  winnaars. Geweldig dat zij op het Sportgala in het zonnetje worden gezet en, terecht, gehuldigd worden.

 

Ik wil afsluiten met iedereen via deze weg een heel sportief jaar toe te wensen. Een jaar met vele hoogtepunten en prachtige sportieve prestaties.

 

 

 

E.H. Buiter

Wethouder Sport