Raad boos over 'passeren' sportraad

[5-feb-2010] VALKENSWAARD - De gemeenteraad is geïrriteerd over de manier waarop wethouder Adams (Sport) is omgegaan met de Sportraad. Volgens de raadsleden heeft de wethouder de Sportraad bij het opstellen van de beleidsvisie Sport & bewegen gepasseerd.

Het schiet de raad in het verkeerde keelgat dat de Sportraad weliswaar is betrokken bij het opstellen van deze conceptnota maar dat het stuk al ter inzage komt voordat het advies van de Sportraad er in is verwerkt.


De wethouder zei donderdagavond tijdens een thema-avond over de beleidsvisie, het accommodatiebeleid en de concept ruimtelijke visie sportpark Den Dries dat de gemeente er van uit gaat dat de Sportraad geen fundamentele wijzigingen meer heeft op het concept dat er nu ligt. Adams verzekerde de raadsleden dat zij het advies van de Sportraad voor donderdag krijgen. Of dat het college dan ook toegevoegt hoe zij met het advies van de Sportraad omgaat, durfde Admas in verband met de tijdsdruk niet toe te zeggen. De commissie buigt zich donderdagavond over het onderwerp.