Nieuws

Op deze pagina kunt U nieuws rondom Sportraad Valkenswaard vinden. U kunt per artikel doorklikken om verdere informatie te bekijken.
 • ALV 2016

  Jaarverslag over het jaar 2016

 • Bestuurlijke nieuws mededeling

  Nieuw kandidaat-bestuurslid voor Sportraad Valkenswaard

   

  Eerder dit jaar verscheen in deze nieuwsbrief het bericht dat Paul Gerritsen tijdens de Algemene Ledenvergadering officieel is toegetreden tot het bestuur van de Sportraad Valkenswaard. Daarnaast werd gemeld dat de Sportraad nog altijd op zoek was naar kandidaten die zich als bestuurslid in willen zetten voor de sport in Valkenswaard.

   

  Inmiddels heeft het bestuur een in haar ogen geschikte kandidaat gevonden om de Sportraad te komen versterken in de persoon van Willem-Jan Schampers. Willem-Jan is een bekend gezicht in Valkenswaard door zijn rol als redacteur en sportcorrespondent voor onder meer de Kempener Koerier en Rondom Valkenswaard. Daarnaast is hij zeer actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging SV Valkenswaard.

   

  De bedoeling is dat Willem-Jan zich namens het bestuur van de Sportraad Valkenswaard bezig gaat houden met public relations, het onderhoud van de website en de organisatie van het Sportgala.

  Willem-Jan zal vooralsnog als kandidaat bestuurslid meedraaien in het bestuur, waarna zijn kandidaatstelling tijdens de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering voorgelegd zal worden aan de leden.

   

  Het bestuur voltallige bestuur van de Sportraad Valkenswaard bestaat inmiddels uit Danny Schuwer (voorzitter), Hans Bimmel (vice-voorzitter), Jac Dielis (Secretaris a.i., Penningmeester), Norman Uhlenbusch, Paul Gerritsen en Willem-Jan Schampers (kandidaat bestuurslid).

 • Commissie Valkenswaard bespreekt beleidsvisie Sport

  [7-Nov-2011] VALKENSWAARD - Wat vindt de raadscommissie van Valkenswaard van de Beleidsvisie Sport en Bewegen? En kan het zich de kritiek van de Sportraad Valkenswaard voorstellen of heeft het andere ideeën? De visie, het Verslavingspreventiebeleid 2011 en het bestemmingsplan Nieuwe Waalreseweg-hazelaar staan vanavond op de agenda van de commissie. Bron: ED, 7 november.

 • 'Hét centrum voor vrijetijdsmanagement'

  [10-november-2008] VALKENSWAARD - Valkenswaard moet hét centrum voor vrijetijdsmanagement worden, met een hbo/mbo-opleiding op dat gebied die die samenwerkt met Center Parcs en/of Stayokay. Dat vindt wethouder Danny Schuwer (Economische Zaken) van Valkenswaard. Hij heeft hierover al eerste gesprekken gevoerd met Center Parcs en Fontys.

 • Valkenswaard wil toekomstvisie

  Valkenswaard heeft een breed gedragen strategische toekomstvisie nodig waaruit blijkt waar de gemeente voor staat, wat het wil en welke kant het uit wil. Deze visie vinden B en W van Valkenswaard nodig om weloverwogen keuzes te maken over allerlei plannen die er liggen. Duidelijk is namelijk dat de gemeente vanwege geld- en capaciteitsgebrek niet alles kan doen. Bij het maken van de visie is begeleiding van een extern bureau nodig. Het college wil hiervoor 45.000 euro uittrekken. Dat schrijft zij in een voorstel aan de gemeenteraad.

  Lees meer...

 • In de sport kan iedereen mee tellen!!!

  [10-sept-2010] Toen eind vorige jaar de gemeente aan de Sportraad Valkenswaard vroeg wat wij er van vonden dat de gemeente deze in Valkenswaard wilde organiseren, waren wij meteen enthousiast. Een geweldige kans om deze sporters (vanaf 8 jaar) met een verstandelijke beperking een kans te bieden om hun favoriete sport te beoefenen of eens kennis te maken met een andere sport. Lees meer...

 • Krachten vinden in bundelen en afstemmen

  [Bron: 7 Maart jl. ED, correspondent Geert van den Eijnden] VALKENSWAARD - Sinds eind februari heeft Valkenswaard een Sportraad.In de persoon van Willem van Montfort heeft het adviesorgaan een onafhankelijk voorzitter, die gepokt en gemazeld is in de Nederlandse sportwereld. "We moeten kracht vinden in het bundelen en afstemmen", is zijn lijfspreuk. Gisteren zat hij de eerste bestuursvergadering voor. Lees meer...