Nieuwe sporthal uiterlijk in 2012 klaar

VALKENSWAARD - Uiterlijk in 2012 is Valkenswaard een nieuwe sporthal rijker. Of dat dat een sobere sporthal bij de nog te bouwen voetbalhal bij SV Valkenswaard wordt of dat het een luxere multifunctionele hal wordt bij zwembad De Wedert moet de gemeenteraad dit jaar bepalen.
Kiest de raad voor een sporthal bij de voetbalhal dan is het uitgangspunt om deze samen te ontwikkelen middels een publiek-private samenwerking met SV. Valkenswaard. 
 
De voetbalclub gaat een eenvoudige voetbalhal bouwen in het stukje bos aan de westkant van het paviljoen. Die hal wordt 28 bij 48 meter. Als de gemeentelijke sporthal daar bij wordt gebouwd wordt dat een sobere multifunctionele hal die qua ontwerp past bij de voetbalhal. De bouw van zo'n gemeentelijke sporthal kost waarschijnlijk ongeveer een miljoen. Kiest de raad voor een multifunctionele sporthal bij het zwembad dan moet waarschijnlijk dieper in de buidel worden getast. Dan wordt namelijk meer rekening gehouden met de uitstraling van de totale accommodatie (zwembad en multifunctionele hal).
 
Ook heeft de keus voor een sporthal bij het zwembad directe gevolgen voor de bouw van de sporthal. Als de raad wil dat er vervangende nieuwbouw voor het zwembad komt, is het waarschijnlijk dat eerst het zwembad en pas daarna de sporthal wordt gebouwd. Komt er geen nieuwbouw voor het zwembad dan hoeft er niet gefaseerd te worden gebouwd. Dat betekent dat vaart kan worden gemaakt met de bouw van de sporthal.
 
Bron: ED, 26 Januari 2010