Minder beslag op ligweide zwembad

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
VALKENSWAARD - De Valkenswaardse golfclub krijgt komend jaar één nieuwe golfhole van tachtig meter op de ligweide van zwembad De Wedert. Aanvankelijk stelde het college voor twee holes op de ligweide aan te leggen, maar dit stuitte op veel politiek verzet.

 


Bij die hole komt een demontabele afscheiding. Een tweede golfhole (105 meter) wordt aangelegd bij het nieuw aan te leggen multifunctionele grasveld. 

De afslag hiervan komt bij het huidige hoofdveld van de hockeyclub. De green komt tegen de bosrand bij Stay Okay aan. Hierdoor worden de golfers niet gehinderd door sporters en bezoekers die naar het hockeyveld lopen. De holes worden in 2010 aangelegd. Dat voorstel legde het college gisteravond tijdens de commissievergadering voor aan de politiek. 

De raad wilde nog geen definitief besluit over het voorstel nemen omdat er nog geen vastgestelde visie op sportpark Den Dries ligt. Ze serveerde het voorstel echter ook niet af. 

In de door het college voorgestelde oplossing gaat de golfclub straks van twaalf naar elf holes. 

Verder levert de golfclub in de zomermaanden (als het buitenbad open is) in totaal zo'n honderdtwintig meter aan golfbaan in. Ze heeft nu namelijk de beschikking over twee holes van in totaal zo'n driehonderd meter bij de hockeyvelden. Deze zijn het hele jaar beschikbaar. 

De golfclub moet deze holes na de herschikking op het sportpark inleveren. 

Golfclubvoorzitter Rob Derksen is dan ook niet erg gelukkig met het collegevoorstel. "Dit is ons door de strot geduwd. Wij krijgen straks minder terug dan we nu hebben en daar ben ik niet gelukkig mee."

 

BRON: ED, door Judith de Roy. vrijdag 19 juni 2009