Meer halen uit Diekirch-evenement

VALKENSWAARD - Volgens de Valkenswaardse wethouder van sportzaken G. Adams verdient het Diekirch-evenement meer lokale aandacht. De monstertocht vanuit het Luxemburgse Diekirch, voor zowel fietsers als wandelaars, bracht zaterdag in hartje Valkenswaard vele duizenden mensen op de been.

 

Wethouder Adams heeft het evenement voor het eerst zowel in Diekirch als in Valkenswaard ervaren. Hij wil uit deze internationale, sportieve gebeurtenis meer halen. "Promotioneel hebben we iets speciaals in handen ", luidde zijn reactie na terugkeer uit Diekirch. Met veel bewondering voor de bijna 1200 toerrenners en de 15 langeafstandlopers van Wandelvereniging Voetje voor Voetje.

De eerste wielrenners bereikten even na tweeën de Valkenswaardse Markt. Kort daarna liepen de wandelaars van 'Voetje voor Voetje' het centrum van Valkenswaard binnen. Volgens wandelleider Sjef van Dun is het alleen op te brengen als je ook echt rekening wilt houden met elkaar. "We moeten allemaal in het zelfde tempo lopen." Bij de twaalfhonderd toerrijders ligt dat anders. Valkenswaardenaar Ruud Staals (27) ging veertig kilometer voor de finish in zijn eentje verder na een lekke band. "Dat was een moeilijk laatste stuk ", verklaarde hij na afloop. In de laatste bocht voor de finish ging hij tot overmaat van ramp onderuit, mede door een langzaam leeglopende voorband. Zijn commentaar: "Gebrek aan concentratie. Toch meer trainen."