In de sport kan iedereen mee tellen!!!

Special Olympics Regionale Spelen (kortweg SORS) 2010

 

Toen eind vorige jaar de gemeente aan de Sportraad Valkenswaard vroeg wat wij er van vonden dat de gemeente deze in Valkenswaard wilde organiseren, waren wij meteen enthousiast. Een geweldige kans om deze sporters (vanaf 8 jaar) met een verstandelijke beperking een kans te bieden om hun favoriete sport te beoefenen of eens kennis te maken met een andere sport.

 

 Naar de mening van de Sportraad Valkenswaard is de Valkenswaardse Sportwereld wel in voor zo’n bijzondere evenement. Dat bleek ook al ras toen er bij de keuze van de takken van sport (atletiek, hockey, judo, tennis, voetbal en zwemmen), diverse sportverenigingen te kennen gaven wel een wedstrijd te willen organiseren.  Daarnaast bieden twee verenigingen  2 demonstratiesporten ( tafeltennis en skeeleren) aan.

Vanzelfsprekend was het Platform Gehandicapten Valkenswaard, werkgroep Vrije Tijd ook erg enthousiast en doet intensief mee.

 

En als dan ook nog WereDi mee doet, zijn alle geledingen uit de ‘Valkenswaardse Sportwereld’ betrokken.

  De Sportraad Valkenswaard heeft er dan ook het volst vertrouwen in dat met inzet van de sporters en de begeleiders van de sporters zelf  en daarnaast de steun van de organiserende verenigingen, de gemeente, Were Di, de sponsors en de vele enthousiaste vrijwilligers het voor de sporters met een geestelijke handicap, een pracht dag wordt.Bezoekers zullen zien dat het enthousiasme en het plezier waarmee de deelnemers hun sport beoefenen er van af spat. Waardoor we kunnen zeggen door de sport toegankelijk te maken voor iedereen …… in de sport telt iedereen mee!!!   Sportraad Valkenswaard

Peter Meurs, bestuurslid Gehandicaptensport