'Hét centrum voor vrijetijdsmanagement'

VALKENSWAARD - Valkenswaard moet hét centrum voor vrijetijdsmanagement worden, met een hbo/mbo-opleiding op dat gebied die die samenwerkt met Center Parcs en/of Stayokay. Dat vindt wethouder Danny Schuwer (Economische Zaken) van Valkenswaard. Hij heeft hierover al eerste gesprekken gevoerd met Center Parcs en Fontys.

 

Het idee om de gemeente neer te zetten als centrum voor vrijetijdsmanagement is ook besproken met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Het college van B en W ondersteunt het idee. Een concreet plan hoopt de wethouder over enkele jaren te hebben. "We moeten eerst dit idee verder ontwikkelen." Maar voordien moet er een toekomstvisie liggen. Dat is volgens Schuwer noodzakelijk. "Het moet ons duidelijk zijn waar we met het dorp naartoe willen."

 

Wat hem betreft is dat: een toeristisch-recreatieve gemeente waar de gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Valkenswaard is volgens Schuwer mede door haar gastvrijheid, ligging en de (sport)faciliteiten uitermate geschikt om zich te profileren als centrum voor vrijetijdsmanagement. Hij ziet ook nog mogelijkheden om de recreatie verder uit te breiden. Zo is er ruimte voor een extra hotel, eventueel bij het nog te ontwikkelen motorcrossstadion (Flexdome) bij het Eurocircuit. Daar zou Schuwer ook graag een nationaal buitensportcentrum zien. Of dat haalbaar is, durft hij niet te voorspellen.

 

Over zijn plannen voor het verbeteren van bedrijventerrein De Schaapsloop en het centrum van Valkenswaard wil hij wel concreet zijn. "Daarvoor moeten over twee jaar serieuze stappen gezet zijn." Zo moet 'het blik' op de Markt over vijf jaar weg zijn. Automobilisten moeten dan parkeren in parkeergarages. Waar, dat is nog onduidelijk. Dat het winkelgebied meer moet gaan leven en dat de Eindhovenseweg zo moet worden ingericht dat het winkelgebied een eenheid wordt, staat voor Schuwer vast. "Daar werken we aan. Maar we zitten vast aan het 'N69-dossier'." Op dat punt ziet hij wel licht aan de horizon. "Zaterdag draagt het rijk de weg over aan de provincie." Daardoor komt de aanleg van het alternatieve tracé voor de N69 ook dichterbij. Schuwer: "We kunnen langzaam maar zeker gaan plannen.

 

Bron: ED.nl