'Handen af van ligweide Wedert'

door Judith de Roy. vrijdag 27 maart 2009 | 02:46 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 27 maart 2009 | 09:12

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

 

VALKENSWAARD - Handen af van de ligweide bij zwembad De Wedert. Dat is kortweg de reactie van de politiek in Valkenswaard op het collegevoorstel om de weide deels op te offeren voor de aanleg van twee golfholes.

 

Het college moet een andere oplossing zoeken hoe met de beschikbare ruimte op sportpark Den Dries moet worden omgegaan. Ook voor uitbreiding van het sportpark in noordoostelijke richting voelt de meerderheid van de politiek niks. Ze ziet hiervoor geen zwaar maatschappelijk belang; bovendien wil ze de natuur sparen. Het college krijgt de gevraagde 50.000 euro voor onderzoek naar uitbreiding daarom niet. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten bij de bespreking van de ruimtelijke visie voor sportpark Den Dries. De raad maakte burgemeester en wethouders verder duidelijk dat ze wil dat het college haast maakt met het uitwerken van een visie en plannen voor de multifunctionele sporthal, inclusief zwembad, op Den Dries. Valkenswaardse Belangen stelde voor om te onderzoeken of het handbalveld en de parkeerplaats die het college op het huidige terrein van tennisvereniging Ginneve wil realiseren elders kunnen komen. Zo komt terrein vrij voor de bouw van huizen. Dat kreeg steun van de meerderheid van de raad. In het collegevoorstel om het sportpark mede te ontsluiten via De Hazelaar ziet de raad niks, omdat volgens de leden niet is bewezen dat dat noodzakelijk is. 

De gemeenteraad gaf gisteravond wel groen licht voor het uittrekken van 605.000 euro voor de aanleg van de hockeyvelden. Ook gaat de raad akkoord met het uittrekken van 51.000 euro voor aanpassingen van de voorzieningen voor de golfclub en 15.000 euro voor het verplaatsen van de erfafscheiding met Stayokay. Verder krijgen B en W 30.000 euro voor het doen van onderzoek naar de uitgangspunten voor de binnensportaccommodatie (inclusief zwembad) en vijfduizend euro voor het aanpassen het vijfde (natuur)grasveld bij hockeyvereniging HOD.

 

Bron: ED