Golfclub wil geen holes inleveren

door Judith de Roy. woensdag 22 april 2009 | 02:46 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 22 april 2009 | 09:04

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

VALKENSWAARD - Welke oplossing het college voor de Valkenswaardse golfclub bedenkt, is nog onduidelijk.

Het staat in ieder geval vast dat de club er niet mee akkoord gaat om er na de herschikking op sportpark Den Dries op achter uit te gaan. "Volgens de visie over het sportpark moeten wij twee van onze holes inleveren en wat we daar voor terug krijgen is onzeker. Dat kan natuurlijk niet", zegt voorzitter Rob Derksen.

Wat er gaat gebeuren nu de politiek nee heeft gezegd tegen het voorstel om in ruil voor twee bestaande holes een deel van de ligweide van zwembad De Wedert op te offeren voor de golf is onduidelijk. In een poging een oplossing te vinden, overlegt de gemeente met de golfclub en met de golffederatie. Derksen verwacht binnenkort een voorstel.

Voor de aanleg van een extra semi-waterveld, een multifunctioneel veld en het vervangen van het huidige hoofdveld voor hockeyclub HOD wordt een planning gemaakt. Ook worden afspraken met Stayokay gemaakt over het verplaatsen van de erfafscheiding tussen Stayokay en de nieuwe velden bij de hockeyclub.

Een onderzoeksbureau gaat onderzoek doen naar de toekomstmogelijkheden van het zwembad. Enkele opties zijn nieuwbouw, renovatie of een optie waarbij het binnen- en buitenbad worden geïntegreerd. In mei wordt het bureau gekozen. De raad wil dat het college snel komt met een visie en plan voor de multifunctionele sporthal inclusief zwembad.
Bron: ED