Geen besluiten Den Dries

door onze correspondent Geert van den Eijnden. zaterdag 14 maart 2009 | 02:47 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 14 maart 2009 | 09:55

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Zwembad De Wedert in Valkenswaard: 'halvering ligweide is onzalig idee'. archieffoto Ton van de Meulenhof

Zwembad De Wedert in Valkenswaard: 'halvering ligweide is onzalig idee'. archieffoto Ton van de Meulenhof

 

VALKENSWAARD - De gemeenteraad van Valkenswaard neemt voorlopig geen besluit over de aanpassingen op sportpark Den Dries. Het college gaat met de vele suggesties die donderdag in de commissievergadering zijn geventileerd, aan de slag.

 De meeste Valkenswaardse fracties vinden het een onzalig idee om de ligweide van zwembad De Wedert deels op te offeren voor de golfsport. Vooral de fracties van GroenLinks, H&G en PvdA zijn faliekant tegen de halvering van de ligweide bij het buitenbad. H&G-woordvoerder Th. Geldens noemde het gewoon 'landjepik'. En S. Peeters (GroenLinks) brak een lans voor de niet-georganiseerde zwemmers: "Ook die moeten we hier goed in de gaten houden." 


De nieuwe verkeersontsluiting van het sportpark via De Hazelaar viel donderdagavond eveneens slecht. Verschillende fracties vroegen zich daarbij af of daarbij de verkeersdrukte echt wel zo groot wordt. 


Het CDA maakte zich vooral druk om de binnensporters. " Uiteindelijk was dat aanvankelijk het vertrekpunt voor aanpassingen op Den Dries. Voor die categorie sporters zie ik helemaal niets terug", verklaarde fractievoorzitter M. Krikhaar. 


Sportwethouder G. Adams zei dat de directe nood voor binnensporters is gelenigd, dankzij de accommodatie van scholengemeenschap Were Di. En voor de verdere toekomst wordt voor een multifunctionele sporthal heel nadrukkelijk gekeken naar combinaties met het zwembad. 


Aansluitend maakte de wethouder nog duidelijk dat een uitbreiding van het sportpark in noordoostelijke richting zeker nog niet van de baan is. Vooral omdat zowel de provincie als de eigenaar van de grond, Philips, aangegeven hebben mee te willen kijken naar mogelijke oplossingen.

 

Bron: ED