• Wethouder Gerard Adams op de ijsbaan in Valkenswaard met \'Kids on Ice\' van het BOS-project (buurt-onderwijs- sport). foto Jean Pierre Reijnen
    Wethouder Gerard Adams op de ijsbaan in Valkenswaard met \'Kids on Ice\' van het BOS-project (buurt-onderwijs- sport). foto Jean Pierre Reijnen

'Domino spelen met het sportpark'

VALKENSWAARD - Nog zo'n vier miljoen euro moet er op tafel komen voor realisatie van de multifunctionele sporthal en de wensen van de clubs op sportpark Den Dries in Valkenswaard.

Het is veel geld maar zeker mogelijk; daarvan is wethouder Gerard Adams (Sport, Financiën) overtuigd. Dat er wel keuzes gemaakt moeten worden omdat Valkenswaard geen geld heeft om al haar ambities te realiseren is voor hem een uitgemaakte zaak.

 

"We kunnen niet alles doen. Maar op een begroting van zo'n vijfenzestig miljoen euro is ruimte." De vraag is of de gemeenteraad de benodigde miljoenen wil uittrekken voor de multifunctionele sporthal met nieuw zwembad, kunstgras voor SV Valkenswaard, een joggingbaan voor de atletiekvereniging en het aanpakken van de infrastructuur op het sportpark. Adams gaat daar vanuit. "De raad heeft diverse speerpunten. De bouw van de sporthal is er één van. Bovendien heeft de raad sport hoog in het vaandel staan."

 

Als voordeel ziet Adams dat niet alles in één keer hoeft te gebeuren. "We kunnen het faseren en in 2009 met de aanleg van extra kunstgras bij de hockeyclub aan de slag gaan en de rest daarna oppakken. Voor HOD (hockeyclub red.) heeft de raad al 632.000 euro toegezegd." Op de multifunctionele sporthal die wordt gecombineerd met een nieuw zwembad moet Valkenswaard wat langer wachten. "Als het meezit is dat in 2012 klaar."

 

Waarom het hele 'dossier sportpark Den Dries' zo lang duurt is volgens de wethouder simpel. "Alle veranderingen op het sportpark hangen met elkaar samen. Het is net een dominospel waarbij alles gaat schuiven als je de eerste steen aanraakt." Bovendien wil de wethouder alle betrokken clubs bij het maken van de ruimtelijke visie op het sportpark betrekken. Want draagvlak vindt Adams cruciaal. Dat dat er niet echt was voor zijn eerste begroting – waartegen meer dan twintig amendementen werden ingediend – weerspreekt hij. "Dat hoort bij het dualisme waarbij het college en de gemeenteraad elk hun eigen verantwoordelijkheid hebben." Of het bij de raad aan visie ontbreekt ? "Nee maar ze heeft een korte termijnvisie en wij een lange termijn."

 

Bron: ED.nl door Judith de Roy. woensdag 31 december 2008