Clubs niet dolenthousiast over visie


door Judith de Roy. vrijdag 27 februari 2009 | 02:47 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 27 februari 2009 | 08:23

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Volop actie tijdens het internationaal juniorenhockeytoernooi bij HOD in Valkenswaard. archieffoto Van de Meulenhof

Volop actie tijdens het internationaal juniorenhockeytoernooi bij HOD in Valkenswaard. archieffoto Van de Meulenhof

VALKENSWAARD - Gematigd positief; zo is kort gezegd de reactie van de sportclubs op de visie voor de herinrichting van het Valkenswaardse sportpark Den Dries.Het gros van de verenigingen vindt het concept voor de ruimtelijke visie niet ideaal voor hun eigen club. Ze beseffen tegelijkertijd dat er ook voordelen in zitten en dat de clubs veel wensen hebben terwijl de ruimte en het geld beperkt is. 


Tennisvereniging Ginneve zit volgens voorzitter Hub Janssen niet te wachten op een verhuizing naar het tennispark van zusterverenigingen Falcones en TCV. "Wij zijn uit die clubs ontstaan en we zijn destijds niet voor niks naar een andere plek vertrokken." 


De club wil bovendien weten wat zo'n verhuizing financieel betekent. "Het huidige clubhuis is ons eigendom en daar hebben we veel geld in gestoken. Hoe gaat dat straks?" 


Janssen ziet echter ook voordelen. "Als we met behoud van identiteit bij elkaar zitten, kan dat ook voordeel opleveren bij onderhoud, inkoop en de banenhuur. " 


Wat voorzitter Rob Derksen van de Valkenswaardse golfclub betreft, bleef alles bij het oude. Maar als de boel herschikt moet worden, wil hij eerst harde afspraken. Zo wil hij weten op welke dagen gegolfd mag worden op de nieuwe driving range (afslagplaats). 


"Voor ons is dit niet ideaal", zegt vice-voorzitter Peter Franken van voetbalclub SV Valkenswaard over de ruimtelijke visie op het sportpark. Hij is blij met het kunstgras voor het hoofdveld en de optie voor kunstgras op het trainingsveld. Maar dat het voetbalveld binnen de atletiekbaan straks minder gebruikt kan worden als er een nieuwe driving range ligt, baart hem zorgen. "Onze club groeit nog steeds; ik vrees capaciteitsproblemen." 


De optie om het veld bij de hockeyvelden ook voor de competitie te gebruiken ziet hij niet zitten. "Dat veld ligt te ver van onze accommodatie." 


Bij hockeyvereniging HOD gaat de vlag uit. Voorzitter Ruud van der Rakt: "Straks kunnen we weer mee in de vaart der volkeren." 


De sportraad vindt dat de binnensport er bekaaid van af komt. Alleen het aanwijzen van een plek voor de multifunctionele sport/ rollerhal en nog geen besluit nemen vindt ze niet getuigen van daadkracht. De gemeenteraad praat 26 maart over de visie.